Ketnet brengt als eerste Vlaamse zender interactieve fictie

Ketnet lanceert vandaag een interactieve aflevering van de serie "De regel van 3S". "Kijkers kunnen zelf in de huid van Dries kruipen en kiezen welke wending het verhaal neemt", zegt de jeugdzender van de VRT. Het is de eerste keer dat een Vlaamse zender experimenteert met interactieve fictie.
De hoofdrolspelers in "De regel van 3S"

De aflevering van de detectivereeks over Dries Deckers, de energieke en inventieve tiener met zijn heel eigen logica, is beschikbaar op Ketnet.be en op de Ketnet-app.

De aflevering heet "Regel het voor Dries: de kunstroof". Daarin ontdekt Dries in een afvalcontainer een schilderij van de bekende schilder Luc Tuinmans. Maar het blijkt gestolen en al snel duikt de dief op om zijn buit op te halen. "Het begin van een spannend avontuur waarbij Dries, Roos en Hassan de snode boeven een hak willen zetten."

"Met de interactieve aflevering van "De regel van 3S" blijft Ketnet digitaal innoveren én dit op hetzelfde tempo als Netflix. Voor het eerst brengen we gaming en fictie samen in een interactieve ervaring op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Een unieke gelegenheid om te experimenteren met een vernieuwende manier van verhalen vertellen die nauw aansluit bij wat kinderen graag doen op het internet", zegt Sam Ickx, digitaal aanbodverantwoordelijke bij Ketnet.