Michaël Van Droogenbroeck gaat even "De ochtend" presenteren op Radio 1

Nu de vakantie zijn volle hoogtepunt nadert, lanceert Radio 1 nog enkele nieuwe stemmen en programma’s. VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck presenteert in augustus twee weken lang "De ochtend" op Radio 1. Vanaf maandag is er ook "La La Liebens" met Ilse Liebens en Kobe Ilsen neemt "#weetikveel" over van Koen Fillet.
© Geert Van Hoeymissen

Van Droogenbroeck komt de ploeg van de radioduiding versterken van 14 tot 25 augustus. Hij neemt tijdens de weekdagen de presentatie van "De ochtend" voor zijn rekening.

"In de zomer houden de financiële markten meestal een zomerslaap. Ik maak van dat moment met plezier gebruik om gedurende twee weken achter de microfoon van Radio 1 plaats te nemen. Als prille tiener kreeg ik de liefde voor de radio te pakken bij de vrije radio, in augustus combineer ik dat met mijn passie om via de actualiteit kort op de bal te spelen", zegt hij.

Ilse Liebens, Kobe Ilsen en Zaki

Ilse Liebens, bekend van o.a. Studio Brussel en Canvas, presenteert vanaf maandag vijf weken lang "La La Liebens", elke werkdag tussen 13 en 16 uur. Ilse duikt voor Radio 1 de muzikale zomer in met warm aanbevolen festivaltips, de favoriete onderwegplaten van de luisteraar en een bak vol liefdevol geselecteerde platen.

Opnieuw van de partij bij Radio 1 is Kobe Ilsen. Hij lost volgende week Koen Fillet af als presentator van "#weetikveel" en zal dus tussen 12 en 13 uur de vragen stellen over de kleine dingen in een grote wereld.

Nieuw op zaterdagnamiddag is "The Summer of Love" met Zaki. De zomer van 1967 in San Francisco, exact 50 jaar geleden, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Een beter excuus is er niet voor Zaki om de beste verhalen en muziek uit die periode op te diepen en te delen met de luisteraars. Samen met de reeks verschijnt ook een Summer of Love-cd-box met boek.