Modeontwerper Dries Van Noten wordt baron

Koning Filip heeft enkele adellijke gunsten en burgerlijke eretekens verleend. Naast Dries Van Noten mogen ook modeontwerper Edouard Vermeulen en oud-rector van de KU Leuven Mark Waer zich baron noemen.

Koning Filip deelt elk jaar vlak voor de nationale feestdag -op voorstel van de minister van Buitenlandse Zaken- enkele adellijke titels en eretekens uit.

Dit jaar krijgen 8 mensen de titel van baron of barones. De modeontwerpers Dries Van Noten en Edouard Vermeulen (van modehuis Natan) mogen zich voortaan baron noemen. Voormalig VBO-voorzitster en bedrijfleidster Michèle Sioen wordt barones. Ook oud-rector van de KU Leuven Mark Waer krijgt de titel van baron.

Commandeur in de Kroonorde

Naast de adellijke titels heeft de koning ook enkele burgerlijke titels verleend. Zo mag onder meer Cas Goossens, de voormalige administrateur-generaal van de BRTN -de voorloper van de VRT- zich Commandeur in de Kroonorde noemen. Dezelfde titel is ook toegekend aan schrijver Stefan Hertmans (foto in tekst), journaliste Hind Fraihi en oud-directrice van theaterhuis Het Paleis Barbara Wyckmans.