Nieuwe korpschef voor politiezone Brussel-West

De politiezone Brussel-West heeft een nieuwe korpschef. De 43-jarige Bertrand Vols heeft gisteren de eed afgelegd. Hij volgt Johan De Becker op, die het korps 15 jaar lang geleid heeft.

De 43-jarige Bertrand Vols was al drie jaar directeur bij de Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Corruptie bij de federale politie. Ook daarvoor hield hij zich bezig met de aanpak van financiële criminaliteit en corruptie. Nu komt hij dus aan het hoofd van een van de lastigste politiezones van het land.

Brussel-West kwam de voorbije jaren vaak in het nieuws, vooral door de vele Syriëstrijders en terroristen uit de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Brussel-West is een van de politiezones met het kleinste budget, en tegelijk met een snel groeiende bevolking. Behalve Molenbeek maken ook Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg er deel van uit.