Op zoek naar een leuke vakantieactiviteit? Chatrobot doet suggestie op maat

Vakantie, maar niet meteen inspiratie voor een leuke activiteit? De nieuwe "Tripfixer" van de provincie Antwerpen geeft in samenwerking met Uit in Vlaanderen tips op maat, op basis van een persoonlijke zoekopdracht. Een anonieme chatapplicatie doet je een voorstel uit ruim 14.000 opties.
Malte Jaeger/laif

Het is de eerste keer dat de overheid gebruikmaakt van een zogenoemde anonieme "chatbot" voor dit soort toepassing. “Op onze provinciale Facebookpagina en website stelt de chatbot vragen over je interesses en wensen, met een vleugje chathumor. Door een samenwerking met Uit in Vlaanderen kiest de Tripfixer persoonlijke tips uit een aanbod van meer dan 14.000 activiteiten in onze provincie", legt gedeputeerde Inga Verhaert uit.

De applicatie houdt rekening met het gezelschap waarmee je een activiteit plant. Een gezin met kinderen zal dus andere suggesties krijgen dan een vriendengroep of een koppel. De chatmachine doet daarvoor een beroep op de website Uit in Vlaanderen, de overheidswebsite die jaarlijks ruim 180.000 activiteiten van overheden en particulieren oplijst. De nieuwe Tripfixer geeft suggesties specifiek voor de provincie Antwerpen.

Zelf eens uittesten?

Op zoek naar een activiteit in de provincie Antwerpen? Spreek de Tripfixer aan via Facebook Messenger (het programma heeft een eigen Facebookpagina) Meer info vind je op de website www.provincieantwerpen.be.