Valerie Geeurickx legt eed af als nieuwe burgemeester van Linkebeek

De Franstalige Valerie Geeurickx (van de lijst LinkeBeek, LB) heeft de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Linkebeek. De eedaflegging gebeurde in het bijzijn van de Vlaams-Brabantse provinciegouverneur Lodewijk De Witte in het Provinciehuis van Leuven.

Na de eedaflegging bestempelde Geeurickx het feit dat Linkebeek opnieuw een burgemeester uit de Franstalige meerderheid heeft en op die manier met Pasquale Nardone een nieuwe schepen heeft kunnen aanstellen als een overwinning voor de Franstaligen.

Tegelijk wees ze erop dat de Vlaamse overheid de afgelopen jaren de democratie in Linkebeek niet respecteerde. "Wat het aantal voorkeurstemmen betreft kom ik pas op de derde plaats na Damien Thiéry en Yves Ghequière. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zal Thiéry in Linkebeek opnieuw de lijsttrekker zijn. We vormen echter een ploeg die goed samenwerkt", aldus Geeurickx.

Valerie Geeurinckx was sinds 2013 bevoegd als schepen voor Cultuur, Informatie, Middenstand, Lokale Economie en Sociale Zaken. Geeurickx nam op dat ogenblik het mandaat over van Eric De Bruycker, lid van de Vlaamse oppositie Prolink. De Bruycker werd in september 2015 door Vlaams minister Homans (N-VA) benoemd om uit de impasse te geraken doordat de Franstalige meerderheid steeds opnieuw Damien Thiéry voordroeg als burgemeester.

Tot begin 2014 was Geeurickx een van de drie ondervoorzitters van het FDF (nu DéFi). Ze stapte toen uit die partij en is sindsdien onafhankelijke.

Meest gelezen