Zoon en schoonzoon van Trump moeten voor Senaatscommissie verschijnen

Donald Trump Jr., de oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, zijn schoonzoon Jared Kushner en zijn voormalige campagnedirecteur Paul Manafort zullen volgende week gehoord worden door een commissie in de Amerikaanse Senaat, in het kader van het onderzoek naar de Rusland-affaire. Dat heeft die commissie bekendgemaakt.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Donald Trump Jr., Jared Kushner en Paul Manafort moeten volgende week woensdag voor de commissie verschijnen om 10 uur (16 uur in België). Ze zullen er uitleg moeten geven over een omstreden ontmoeting met een Russische advocate in juni 2016, waarbij geprobeerd werd om potentieel compromitterende informatie te verkrijgen over presidentskandidate Hillary Clinton. Schoonzoon Jared Kushner doet dat achter gesloten deuren, zoon Donald Trump Jr. en campagneleider Paul Manafort in het openbaar.

In de VS lopen verschillende onderzoeken, van de FBI en het Congres, naar de vermeende inmenging van Rusland bij de afgelopen presidentscampagne. Daarbij wordt ook uitgezocht of Trumps campagneteam hulp kreeg van Rusland.