Janssen Pharmaceutica verlengt vaderschaps- of adoptieverlof tot acht weken

Janssen Pharmaceutica uit Beerse wil zijn personeel vanaf dit najaar acht weken vaderschaps- of adoptieverlof geven. Nu krijgen vaders maar 10 dagen. Wie het vaderschapsverlof bij Janssen Pharmaceutica opneemt, zal ook zijn volledig loon uitbetaald krijgen.

Ook moeders zullen voortaan een volledig loon krijgen tijdens hun bevallingsverlof. "Het is een maatregel die het Amerikaanse moederbedrijf wereldwijd invoert, maar we doen het niet enkel omdat het moet van hogerop", zegt Tim De Kegel van Janssen Pharmaceutica.

De campus in Beerse is een van de belangrijkste wereldwijd en een voorloper met deze maatregel. Nog volgens Tim De Kegel, staat de gezondheid van de medewerkers voorop en is een goede balans werk-privé essentieel.

In het najaar wordt er wel eerst nog overlegd met de vakbonden.

Meest gelezen