Mechelse verdachte van meerdere moorden en aanval op actrice op weg naar assisen

De 53-jarige Mechelaar die verdacht wordt van minstens twee moorden en de aanval op actrice Veerle Eyckermans zal wellicht voor assisen verschijnen. De Mechelse raadkamer heeft de zaak overgemaakt aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling die nu moet beslissen of de verdachte voor een assisenjury zal moeten verschijnen of niet.

De beslissing van de Mechelse raadkamer om de verdachte op weg te zetten naar assisen ligt in de lijn met wat de openbare aanklager gevraagd had.  

Sinds vorig jaar kunnen bijna alle misdaden door een correctionele rechtbank behandeld worden, waardoor het aantal zaken dat voor het hof van assisen verschijnt sterk gedaald is. Maar het openbaar ministerie vond de feiten in dit dossier zo ernstig dat het toch pleitte om de zaak voor assisen te brengen. Volgens de aanklager zijn er geen verzachtende omstandigheden. De raadkamer volgt en nu is het aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling om de knoop definitief doorhakken.

Verdacht van minstens twee moorden, moordpoging en aanval op actrice

De 53-jarige man uit Mechelen wordt verdacht van de moord op zijn ex-vriendin eind september 2015. Hij had zelf beelden gemaakt van de moord. 

Onderzoek linkte hem daarna ook aan de moord op een 82-jarige vrouw in Leest in mei 2014 en moordpogingen op een vrouw in Bonheiden en op actrice Veerle Eyckermans, bekend uit "Postbus X" en "Albert II". Twee jaar geleden probeerde een man via haar tuin de woning binnen te dringen. De inbreker ging haar daarop te lijf met een stok en de actrice moest enkele rake klappen incasseren. De vier dossiers worden samen behandeld.