Musk: "Heb net toestemming gekregen voor hyperloop van New York naar DC"

Ondernemer en Tesla-baas Elon Musk heeft op Twitter bekendgemaakt dat hij verbale toestemming heeft van de Amerikaanse overheid om een tunnel te beginnen graven die onder meer New York met de hoofdstad Washington moet verbinden. In de tunnel zou het supersnelle transportsysteem hyperloop "rijden".

Het is niet de eerste keer dat Musk belangrijke onthullingen doet op Twitter. Dit keer lijkt zijn hyperloop-project groen licht te krijgen voor een tunnel die New York, Philadelphia, Baltimore en Washington verbindt, aan de oostkust van de Verenigde Staten. Daardoor zou de reis New-York-Washington amper 30 minuten in beslag nemen. Nu doe je daar met de auto meer dan 4 uur over en met de trein bijna 3 uur.

Musk heeft het wel over "mondelinge goedkeuring". Het is dus wellicht nog wachten op een handtekening om echt te kunnen gaan boren met het bedrijf dat hij niet zo lang geleden daarvoor speciaal in het leven riep: The Boring Company.

Hyperloop is een concept van Musk waarbij mensen in een capsule in een luchtledige buis zitten. De capsule kan een theoretische snelheid bereiken van meer dan 1.000 kilometer per uur. Lange tijd dacht men dat Musk fantaseerde met het idee, maar nu lijken de plannen toch concreet te worden. In een tweede tweet gaf Musk nog wat extra uitleg.