VRT ondersteunt nieuwe zender Eclips TV met eigen programma's

Gisteren sloot VRT een contract met Eclips TV, een nieuwe zender die zich onder meer richt op 55-plussers. Doel is een deel van de nostalgische VRT-reeksen bij Eclips TV te vertonen. Het gaat onder meer over de fictiereeksen "Hof van Assisen" en "Slisse & Cesar". Dat meldt de persdienst van de openbare omroep.

Met deze overeenkomst draagt de VRT als openbare omroep naar eigen zeggen bij aan de groei van nieuwe en kleinere zenders. De overeenkomst van VRT met de zender werd getekend voor 3 jaar.

Eclips TV is een initiatief van Zorggroep Eclips en brengt een nieuw kanaal dat zich specifiek richt op 55-plussers en mantelzorgers. Naast eigen geproduceerde content biedt de zender ook VRT-reeksen aan die binnen hun doelgroep vallen. Onder meer de fictiereeksen "Hof van Assisen" en "Slisse & Cesar" zijn er binnenkort te zien. In een later stadium komen daar nog extra programma's bij.

De openbare omroep is tevreden dat deze nostalgische producties opnieuw hun weg naar een geïnteresseerd publiek vinden en dat de omroep op deze manier de nieuwe zender kan ondersteunen.