Koningspaar en kinderen wonen Te Deum bij en groeten uitgebreid het volk

Koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen hebben deze voormiddag samen het Te Deum naar aanleiding van de nationale feestdag in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal bijgewoond. Na de plechtigheid nam de koninklijke familie uitgebreid de tijd om de aanwezigen te begroeten.

De opkomst rond de kathedraal bedroeg net zoals in 2016 ongeveer 500 mensen. Dat zijn er nog altijd veel minder dan de 1.500 aanwezige toeschouwers in 2015, het jaar voor de aanslagen.

Het koningspaar en de kinderen hadden geen haast na afloop van het Te Deum en namen ruim de tijd om de mensen te begroeten. Koningin Mathilde, die luid toegejuicht werd, ging zelfs gewillig op de foto met een liefhebster van het koningshuis. De koninklijke familie kreeg onder meer bloemen en pralines cadeau.

Onder de genodigden waren opnieuw veel prominenten aanwezig. Premier Charles Michel (MR) was op de afspraak, net zoals minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en Europees Commissaris Marianne Thyssen (CD&V).

De veiligheidsmaatregelen rond de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal waren opnieuw streng. De politie was talrijk aanwezig en op de omringende daken stonden verschillende spotters.

Nicolas Maeterlinck

Meest gelezen