Wat draagt koningin Mathilde op de nationale feestdag?

Op de nationale feestdag wordt elk jaar uitgekeken naar de modekeuzes van koningin Mathilde. Voor het Te Deum en het defilé vandaag heeft ze gekozen voor een roze zomerjurk in zijde. Op het concert gisteren in het Paleis voor Schone Kunsten droeg Mathilde een elegante rode cocktailjurk.
Foto Kurt
Prinses Elisabeth, prins Gabriel en koningin Mathilde tijdens het defilé.

Mathilde draagt voor het Te Deum en het defilé vandaag een échte zomerjurk in zijde, zo vertelt Edouard Vermeulen van Natan, in zachtroze, met nadruk op de taille en zeer aansluitend. Alles staat in het teken van bloemen. De print op de taille en de mouwen is een gedrukt boeket in geel, roze en groen en is ook exclusief voor deze jurk. De jurk is afgewerkt met klokmouwen en boothals. De bijpassende accessoires zijn in hetzelfde zachtroze. Fabienne Delvigne van het gelijknamige huis laat weten dat de bijpassende poederroze hoed vooral door de vorm zeer elegant is. Voor de kenners: de hoed is vervaardigd uit bananenvezel.

Voor de activiteiten deze namiddag zal de koningin een "gerecycleerde jurk" dragen, verklapt de ontwerper. Welke is nog een verrassing, ook voor hem. 

Vanavond zal Mathilde een zwarte pantalon dragen met zwart-wit gelijnd topje voor het marine-effect. Het geheel is afgewerkt met een ceintuur en de koningin draagt lage hakken voor de gelegenheid.

Stemmig rood

Het traditionele concert gisteren -het preludium tot de nationale feestdag in het Paleis voor Schone Kunsten- werd bijgewoond door de koning, de koningin, Prins Lorenz en prinses Astrid. Koningin Mathilde koos voor stemmig rood net zoals prinses Astrid, die ditmaal op krukken aan het evenement deelnam. De prinses liep een letsel op aan de heup door overbelasting.

De cocktailjurk van Mathilde was van de ontwerper Pierre Gauthier, Mathilde stemt zoals altijd de accessoires af bij haar kledij. Rood is een van de favoriete kleuren van de koningin en komt vaak terug in haar garderobe. U kent het kleedje misschien van het staatsbezoek aan Duitsland met bijpassend jasje en hoed van Fabienne Delvigne.

Meest gelezen