Brand woedt in fietsverhuurzaak in Westende

Op de zeedijk in Westende heeft een hevige brand gewoed in een fietsverhuurbedrijf. Het vuur ontstond rond twee uur vannacht. Late wandelaars hadden de brandweer verwittigd.

Het getroffen fietsverhuurbedrijf is gevestigfd op de benedenverdieping van residentie Westend Palace. De hulpdiensten beslisten om een zestigtal bewoners van de bovengelegen appartementen uit voorzorg te evacueren. Ze werden opgevangen in een nabijgelegen tearoom.

De brandweerlieden hadden de vlammen snel onder controle, maar de schade in het fietsverhuurbedrijf is aanzienlijk. Enkele hoverboards en elektrische fietsen zijn rijp voor de schroothoop.

Er wordt onderzocht of de oorzaak van de brand te wijten is aan de elektrische toestellen. Het parket van Brugge heeft geen branddeskundige aangesteld omdat meteen bleek dat er geen kwaad opzet in het spel was. De bewoners van het appartementsgebouw konden na een klein uurtje opnieuw naar huis.

Er is veel materiële schade, maar er raakte niemand gewond. Na een uur blussen kon iedereen terug naar zijn appartement.

Meest gelezen