Madame Tussauds past wassen Beyoncé aan na felle kritiek

Bij Madame Tussauds in New York is een nieuw wassen beeld van popster Beyoncé weggehaald en later teruggeplaatst met een aantal aanpassingen. Na de onthulling was er op sociale media felle kritiek op het beeld. Het leek amper op de wereldster en bovendien was Beyoncé wel erg blank.

Terwijl de echte Beyoncé bezig is met haar pasgeboren tweeling, discussieerden de fans deze week over een wassen beeld van de popster. De omstreden wassen Beyoncé werd recent toegevoegd aan de collectie bij Madame Tussauds in New York. Maar de reacties op sociale media waren vooral negatief. Zo zeiden fans dat het beeld meer leek op Mariah Carey, Britney Spears of Lindsey Lohan dan op Beyoncé.

Anderen merkten op dat Beyoncé wel erg blank is. De schuld van de belichting, reageerde Madame Tussauds. "De belichting binnen de tentoonstelling gecombineerd met flitsfotografie kan de kleur van onze wassen beelden foutief weergeven. Dat is iets waar de makers van de beelden geen rekening mee kunnen houden tijdens de productie", zo klonk het.

Donderdag was het beeld plots verdwenen uit de tentoonstellingsruimte. De afwezigheid duurde niet lang, want een dag later al verscheen er een aangepaste Beyoncé. Het beeld heeft nu een donkerdere tint en de gelaatstrekken lijken al meer op die van "Queen B". Maar ook over het aangepaste beeld zijn zeker niet alle fans enthousiast.

Een selectie van de reacties op het originele beeld: