Politie onderschept vijf illegale taxi's op Tomorrowland

De politie heeft gisteren vijf illegale taxi's onderschept die rond Tomorrowland klanten ronselden. Om overlast te beperken geldt een streng taxibeleid rond het dancefestival: chauffeurs moeten in een specifieke zone parkeren en toestemming hebben van de gemeente Boom, meldt de federale politie.
Chris Stessens

Enkele taxi's hebben zich niet aan die voorwaarden gehouden. De politie had op voorhand aangekondigd streng te zullen toekijken op bedrijven die rond Tomorrowland klanten ronselen.

Chauffeurs die niet in de toegewezen zone parkeren, veroorzaken verkeersoverlast en veiligheidsproblemen. Vaak vragen ze ook bijzonder hoge bedragen en is er concurrentievervalsing. De vijf taxi's zijn in beslag genomen tot 31 juli, de dag na Tomorrowland.