Schattenjagers uitgedaagd: help, waar is mijn auto?

Even vergeten waar je je auto nu weer geparkeerd hebt, het overkomt ons allemaal wel eens. Een Amerikaanse tiener was wel heel erg verstrooid: hij kon zich zelfs de parkeergarage niet meer herinneren. Het kostte hem vier dagen én de hulp van het grote publiek om zijn auto terug te kunnen vinden.

Gavin Strickland, een 19-jarige uit Syracuse, New York, was vorige zondag naar Toronto, Canada, gereden om een concert van de rockgroep Metallica bij te wonen. Hij liet zijn wagen achter in een van de parkeergarages in de stad. Het concert liet blijkbaar een zeer diepe indruk na, zo diep dat de jongeman zich niet meer kon herinneren op welke plek zijn auto nu weer stond.

De hele nacht zocht hij naar zijn auto, een Nissan Versa uit 2015. De politie hielp hem zelfs bij die speurtocht en reed rondjes met hem door de stad, maar tevergeefs. Uiteindelijk kocht Gavin maandagochtend dan maar een kaartje voor de bus naar huis, een trip van 400 kilometer.

Een Canadese vlag en een bumpersticker van Bernie Sanders

Thuis schoten mama en papa hun zoon te hulp. Zijn vader plaatste een berichtje op Craigslist, netwerken van lokale gemeenschappen op het internet waar mensen zoekertjes allerhande kunnen plaatsen, gaande van vacatures over huizen tot contactadvertenties. En dus ook verloren geraakte auto's.

"Onze onhandige zoon heeft zijn wagen in een parkeergarage gezet, op de gelijkvloerse verdieping (iets lager/kelderniveau), maar vindt de garage niet meer terug", zo begon de advertentie. Details die Gavin zich herinnerde: "in de buurt van een Starbucks", "misschien een bank", en "een werfsite". En op een afstand van een taxirit van 8 dollar van Rogers Centre, waar het concert plaatsvond.

De advertentie vermeldde nog dat de auto een nummerplaat uit de staat Florida heeft, een kleine Canadese vlag op de deur en een bumpersticker met Bernie Sanders erop." En er was een beloning van 100 dollar voor wie de gouden tip had.

"Ik voel mij een beetje een Hollywood-acteur"

Vier dagen, zo lang duurde het voor Strickland het heugelijke nieuws kreeg dat zijn auto teruggevonden was. Madison Riddols, een 26-jarige vrouw, vond de wagen terug op een parkeerplaats voor elektrische auto's. Zij en haar vriend hadden de advertentie op Craigslist gezien en hadden wel zin in een schattenjacht. "We verveelden ons een beetje", vertelde ze aan de Canadese zender CBC News. "We waren het ook verschuldigd aan die familie. Ze rekenden eigenlijk op ons."

Donderdag werd Gavin Strickland herenigd met zijn auto, in aanwezigheid van Riddols en van de lokale pers, die het verhaal intussen ook opgepikt hadden. "Ik voel me een beetje als een Hollywood-acteur of zo", zei de 19-jarige. "Ik hou van Canada. Ik vind het gewoon fantastisch hoe zoveel mensen hier in de stad moeite gedaan hebben om mij te helpen."

Strickland heeft niet alleen zijn auto terug. Van Riddols kreeg hij een stadsplan van Toronto. En het bedrijf dat de garage uitbaat, besloot om geen vier dagen aan parkeergeld aan te rekenen, maar slechts één dag. En ze deden hem ook een Bluetooth-apparaatje cadeau om ervoor te zorgen dat hij in de toekomst zijn auto niet nog eens kwijt geraakt.

lees ook