2e dag Tomorrowland vlot verlopen, onwel geworden festivalganger naar ziekenhuis gebracht

Op Tomorrowland in Boom is de tweede dag van het eerste weekend vlot verlopen. Eén festivalganger werd onwel en kreeg de eerste zorgen van enkele omstaanders. De hulpdiensten hebben hem vervolgens in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies met de man aan de hand was, is niet bekend.

De dag begon stralend, maar in de vooravond trok een regenbui over provinciaal domein De Schorre. Niets dat het internationale publiek van Tomorrowland kon tegenhouden. De organisatie spreekt van een prima festivaldag.

Na de eerste festivalnacht (vrijdagnacht) bleven grote verkeersproblemen in de regio van Rumst en Boom uit. De Lijn blikt tevreden terug op de inzet van 30 extra bussen. Die zijn ook vannacht actief.

Voorts zijn gisteravond acht mensen opgepakt die zonder toegangsbewijs Tomorrowland wilden binnendringen. Voor het dancefestival is het provinciaal Domein De Schorre omheind, maar de personen wilden over een hek klimmen.

Elk jaar proberen mensen zonder ticket om het dancefestival binnen te dringen. De politie greep deze keer in omdat het onveilig is om over de hekken te kruipen, die vaak in de buurt van beken en betonblokken zijn opgesteld.

Straks wordt het eerste weekend afgesloten. Volgend weekend komt er dan een nieuwe lading danceliefhebbers. De weersvoorspelling vandaag in Boom is niet schitterend, met veel wolken en kans op een bui.