8 migranten gedood en 28 gewond in vrachtwagen in Texas

In San Antonio in de Amerikaanse staat Texas zijn een dertigtal migranten ontdekt in een geparkeerde vrachtwagen. Acht mensen waren al overleden. Veel mensen uit Centraal-Amerika proberen via vrachtwagens naar de Verenigde Staten te komen, maar in de hitte van de zomer is dat erg gevaarlijk.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Archieffoto

De vrachtwagen op oplegger stond blijkbaar al een tijdje op een parkeerterrein in San Antonio. De politie vond de zaak verdacht toen uit beelden van bewakingscamera's bleek dat voertuigen kwamen aanrijden om mensen uit de oplegger op te pikken.

Bij controle bleken er een veertigtal mensen in de oplegger te zitten. Acht onder hen waren overleden en 28 waren gewond. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Dergelijke gevallen van mensenhandel komen wel vaker voor in Texas. San Antonio ligt op een paar uur rijden van de grens met Mexico. In de zomer heersen er evenwel erg hoge temperaturen en in het verleden zijn al veel migranten op die manier gedood.