Bubbles, de chimpansee van Michael Jackson, stelt tentoon in eenkunstgalerij

In een kunstgalerij in Miami, in de VS, loopt momenteel de tentoonstelling "Apes that paint". Er worden werken tentoongesteld die gemaakt zijn door chimpansees. Een van hen is Bubbles, het voormalige huisdier van popster Michael Jackson. De kunstwerken zijn te koop en de opbrengst gaat naar het centrum waar de apen verblijven.

Bubbles, 34 jaar oud intussen, was in de jaren 80 het huisdier van de King of Pop en daardoor werd hij zelf ook een ster. Toen Jackson jonge kinderen had, werd de aap voor de veiligheid in een privéranch ondergebracht.

Nadat de ranch failliet was gegaan, kwam hij in 2005 terecht in het Center for Great Apes, een apenasiel in Florida, waar hij nu zijn oude dag slijt. Een van de activiteiten die de apen aangeleerd krijgen, is schilderen.

De tentoonstelling met "apenkunst" werd opgezet om geld in te zamelen voor het asiel, dat leeft van schenkingen en subsidies. Er worden niet alleen werken tentoongesteld van Bubbles, maar ook van de andere, niet beroemde apen die in het centrum wonen.

De werken van Bubbles werden aangeboden voor een schappelijke 750 dollar (643 euro). Of ze al allemaal de deur uit zijn, is niet meteen duidelijk.

Zo zien de werken van de chimpansees eruit: