Doodsbedreigingen voor dokters van terminaal zieke baby Charlie

De personeelsleden van het Londense ziekenhuis waar de doodzieke baby Charlie Gard behandeld wordt, krijgen aan de lopende band doodsbedreigingen en verwensingen naar het hoofd geslingerd. Dat zegt de directrice van het Great Ormond Street-ziekenhuis in de Britse hoofdstad. De Londense politie onderzoekt de zaak.

Het Londense ziekenhuis ligt onder vuur omdat het weigert de terminaal zieke baby Charlie nog in leven te houden. Het kind zou volgens de dokters te veel lijden onder verdere behandelingen, maar Charlies ouders legden zich daar niet bij neer en stapten naar de rechter om toelating te vragen de baby in de VS te laten behandelen.

In eerste instantie kreeg het ziekenhuis gelijk, maar op vraag van het hooggerechtshof moet een tweede rechter zich nu over de situatie buigen. Die neemt waarschijnlijk in de loop van volgende week een beslissing.

Baby Charlie lijdt aan een zeldzame genetische afwijking. Het kind heeft zware hersenschade en kan ook niet zelfstandig ademen.