Emmanuel Macron boet fors aan populariteit in

In de derde maand van zijn ambtstermijn heeft de populariteit van de Franse president Emmanuel Macron een flinke knauw gekregen . Dat blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van Le Journal du Dimanche.

47 procent is nog altijd "grotendeels tevreden" over president Macron, al was dat in juni wel nog 54 procent. 7 procent is "erg tevreden", een daling met 3 procentpunt sinds vorige maand. Het aantal "erg ontevredenen" is gestegen van 12 naar 15 procent, 28 procent is "grotendeels ontevreden", in juni was dat 23 procent.

Ook premier Edouard Philippe ziet zijn populariteit in juli dalen: van 64 naar 56 procent.

Het studiebureau Ifop ondervroeg bijna 2.000 Fransen voor de enquête. Sommige ondervraagden storen zich aan de grote nadruk die Macron op communicatie legt, anderen hebben bedenkingen bij zijn autoritaire stijl. Veel Franse zeggen wel de daadkracht van hun nieuwe president te appreciëren.