Geboekte reis naar Kos wijzigen of annuleren niet zonder kosten

Wie een vakantie naar het Griekse eiland Kos geboekt heeft, kan die niet kosteloos wijzigen of annuleren door de aardschokken die er de voorbije dagen hebben plaatsgevonden. Een aardbeving wordt namelijk als een geval van overmacht beschouwd, waarschuwen de reisorganisaties.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Volgens de reisorganisaties is de situatie op Kos momenteel stabiel, na de aardschokken van de voorbije dagen. Geplande reizen kunnen dan ook gewoon doorgaan, laten ze weten.

Wie wegens de aardbeving echter niet meer naar het eiland wil reizen, moet weten dat geboekte reizen niet kosteloos gewijzigd of geannuleerd kunnen worden.

Aardbevingen worden namelijk als een geval van overmacht beschouwd. Geld terugkrijgen, zit er dus niet in, want de verzekering komt niet tussenbeide.

De kans op een nieuwe aardbeving op Kos is volgens seismologen overigens zeer klein. De komende weken worden er wel nieuwe naschokken verwacht, maar wellicht zal de kracht ervan niet hoger zijn dan 4 en zullen ze dan ook geen risico vormen.

Een van de hotels op het eiland waar Belgische touroperators overnachtingen boeken, het Hotel Continental, is nog niet toegankelijk omdat het beschadigd is. "Mensen die nog moeten vertrekken, krijgen een alternatief aangeboden, maar mogen dat ook weigeren en omboeken naar iets anders", zegt Carlo De Smet van Thomas Cook.

Vlaming in Kos: "Het is genoeg geweest"