Hoedenontwerpster reageert op grapjes: "Geen houten schaal, maar bananenvezel en zijde"

De opvallende hoed die prinses Claire droeg op het militaire defilé werd ontworpen door ontwerpster Brigitte Ganne uit Brugge. Achteraf werd haar creatie op Twitter vergeleken met een Ikea-fruitschaal. Ganne kan best lachen met de grapjes, maar zet in een persbericht toch graag de puntjes op de i. "Het is geen houten schaal, maar een combinatie van bananenvezel en zijde."
Foto Kurt

"Deze hoed kwam tot stand door een samenwerking tussen Brigitte en Edouard Vermeulen van het huis Natan", zo staat te lezen in het persbericht. "Dit uitzonderlijke ontwerp is niet van hout vervaardigd maar uit Abaca-silk, afkomstig van de bananenboom."

"De materie werd tot op heden enkel gebruikt voor fashionators (versieringen die aan het haar worden bevestigd, red.), zoals bijvoorbeeld het stuk dat koningin Mathilde droeg (foto onder). Maar de uitwerking van een hoed leek niet mogelijk, tot Brigitte met de uitdaging van mr. Vermeulen aan de slag ging. Een van die resultaten is dus de "fruitschaal", niet bepaald goedkoper dan de hoed van koningin Mathilde gezien de materie en zijn unieke en exclusieve karakter."

(Lees verder onder de foto)

"Prinses Claire was op slag verliefd"

"Het is een combinatie van bananenvezel en zijde, waardoor het zijn typische natuurlijke glans krijgt. In dit geval nog zelf gekleurd door Brigitte in speculaasbruin. De natuurlijke glans in de materie geeft misschien voor sommigen de hout-look."

Volgens Ganne was prinses Claire op slag verliefd toen ze de hoed zag in de collectie van het modehuis Natan. Pas vorige donderdag kreeg de ontwerpster het nieuws dat Claire de hoed zou dragen, wat ze een mooie erkenning vond. Dat er zoveel om te doen zou zijn, had ze niet gedacht, maar ze vindt het best amusant.