Lost Frequencies: "Ga op de mainstage van Tomorrowland vooral mezelf zijn"

Het gaat snel voor Felix De Laet aka Lost Frequencies: twee jaar geleden debuteerde de Brusselaar op Tomorrowland, vorig jaar mocht hij de programmatie van zijn eigen podium samenstellen en vanavond staat hij voor de eerste keer op het podium. Zenuwen heeft hij niet, "maar ik heb mijn setlist wel getimed, want het moet perfect kloppen", vertelt hij VRT Nieuws.
Archieffoto

"Iedereen heeft me de goede raad gegeven om iets hardere muziek te spelen, gezien de omstandigheden. Maar ik heb vooral veel van mijn eigen tracks in de eindmix gestoken", vertelt De Laet, voor de gelegenheid met bril en krulhaar ons.

"Ik vind het belangrijk om mijn eigen sound te behouden, en me niet zomaar aan te passen aan het publiek waar ik voor speel. De meeste nummers heb ik wel wat ingekort, om de energie hoog te houden. Maar het wordt een mix van al mijn eigen nummers, en enkele persoonlijke favorieten. En ik weet dat ik af en toe de microfoon zal moeten nemen en dingen zeggen als "everybody put your hands up".

De gastzangers en zangeressen waarmee De Laet geregeld het podium deelt, zoals Emma Bale en Lea Rue, zijn er vandaag niet bij. "Ze hebben het te druk deze zomer, maar des te beter voor hen", lacht hij. "Ik zal het écht alleen moeten doen. En als ik stress krijg: ik kan niet meer zeggen dat ik het niét doe."

"Hoofdpodium was geen droom of doel"

Een persoonlijk doel op zijn bucketlist was het hoofdpodium van Tomorrowland niet voor De Laet. Hij speelt liever in iets intiemere settings, zo vertelde hij ons vorig jaar. "Maar dit jaar zijn er twee festivalweekends, en deed de gelegenheid zich voor. Volgende week heb ik net als vorig jaar weer mijn eigen podium. En daar kan ik echt van genieten, om een programmatie uit te werken en mijn eigen nummers lang en melodisch uit te spelen, zoals op de plaat. Onder andere Oscar and the Wolf staat dan op mijn podium. Ik ben écht benieuwd hoe het Tomorrowlandpubliek op hem gaat reageren."

Voor vanavond heeft De Laet zich wel voorbereid. "Ik heb heel mijn set getimed, omdat ik exact binnen het uur moet blijven. Ik mag écht niet over tijd gaan, en ik ben daar net héél los in", lacht hij. "Ik heb een set voorbereid van 59 minuten, die extra minuut loop ik sowieso uit."

De Laet is het hoofdpodium vooraf al eens gaan bekijken. "Ik ben er gisteren eens gaan rondwandelen, ook tussen het publiek. Het podium is enorm cool! Ook tijdens de dag, zonder lichtshow, ziet het er erg mooi uit. Wat als het regent? Dat schrikt me niet af", zegt hij. "Weer à la Belge past perfect bij een artiest à la Belge."

Wat doet hij na zijn show nog?

De Laet heeft vanavond niet veel grootse plannen. "Na mijn set ga ik wat relaxen, en dan mijn vrienden en familie opzoeken in het publiek. Tegen dat ik iedereen gevonden heb, zal het slotvuurwerk al bijna beginnen (lacht). Mijn vader en twee broers zijn er straks bij, dat is sowieso speciaal. Ik weet dat ze graag een pintje drinken, dus ik hoop dat ze hun uurwerk in de gaten en houden en straks aan het hoofdpodium geraken. Stel je voor dat ze mij missen!", aldus De Laet.