Protestviolist in Venezuela gewond naar het ziekenhuis gebracht

Wuilly Arteaga, de violist die vaak opdook te midden van protestbetogingen tegen het regime van president Nicolas Maduro, is na incidenten gewond afgevoerd naar een ziekenhuis. De man met zijn viool was een gezicht geworden van het alsmaar groeiende protest tegen Maduro.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Arteaga zou gewond geraakt zijn toen de politie traangasgranaten en rubberkogels afvuurde op een menigte die stenen aan het gooien was. Hij raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht. Hij zou echter al opnieuw viool spelen in zijn bed.

"Rubberkogels zullen ons niet tegenhouden", zo tweette hij strijdvaardig vanuit het ziekenhuis. Het ziet er hoe dan ook niet naar uit dat het protest tegen Maduro zal stilvallen.

Wuilly Arteaga is een lid van "La Resistencia" ("het verzet"), een jongerenbeweging die de speerpunt vormt van het volksprotest tegen het links-populistische regime van Nicolas Maduro. Bij dat protest zijn de voorbije maanden al meer dan honderd doden gevallen.

In mei ging een filmpje van Arteaga viraal op het internet. Daarin was te zien hoe hij in tranen was uitgebarsten nadat aanhangers van Maduro zijn viool hadden stukgeslagen. Hij kreeg toen meteen wel een andere viool van een fan was spoedig weer op straat aan het spelen. Een maand later was hij in New York op uitnodiging van een Amerikaans parlementslid.