Strafste straatmuzikant en strafste straatact van Gentse Feesten bekendgemaakt

Op de negende en laatste dag van de Gentse Feesten zijn de strafste straatacts en strafste straatmuzikanten bekendgemaakt. Evenwichtskunstenaar Juan Solis Mellado uit Spanje werd verkozen tot strafste straatact. "M², Sonny Vande Putte" werd uitgeroepen tot strafste straatmuzikant.
Nicolas Maeterlinck

Op de voorlaatste dag bezochten 150.000 mensen de Gentse Feesten. Dat waren er zowat 25.000 minder dan vrijdag, mede door het slechte weer. Er werden een tiental vechtpartijen genoteerd en er werden 19 mensen gearresteerd. 124 feestvierders kregen een GAS-boete voor wildplassen.

Feestenburgemeester Christophe Peeters (Open VLD) reikte op de laatste dag van de Feesten ook de prijzen voor de straatanimatie uit. In de categorie strafste straatact haalde evenwichtskunstenaar Juan Solis Mellado uit Spanje het voor de Argentijnse clown Daniel Alberto Ligresti en de Belgische hiphopper Patrick Lor.

Als strafste straatmuzikant kwam "M², Sonny Vande Putte" uit de bus. Zij spelen met vier muzikanten op een rollend podium van een vierkante meter. Pieter Mortier werd tweede en het blazersensemble De Jartellen derde. Alle drie de acts komen uit eigen land.

De prijzen één, twee en drie zijn respectievelijk goed voor 2.500, 1.000 en 500 euro. Het is het tweede jaar dat die prijzen worden uitgereikt. "Er is een hoge kwaliteit aan straatanimatie, en we gaan ervoor zorgen dat we hiermee volgend jaar verder gaan", weet Peeters.

Vandaag sluiten de Gentse Feesten af met de traditionele dag van de Lege Portemonnees, het Bal 1900 en de Kaarskensstoet.