25 doden bij ontploffing in Lahore

Bij een zelfmoordaanslag in Lahore zijn er zeker 25 doden gevallen. De politie zegt dat de bom vooral politieagenten moest treffen.
AFP or licensors

In de buurt van het Lahore Technology Park en een oude groentemarkt waren er veel politieagenten aanwezig toen er een motorfiets op hen af kwam. Er vielen minstens 25 doden en 35 gewonden. Volgens de politie gaat het om een zelfmoordaanslag en waren de politieagenten het doelwit.

De Pakistaanse Taliban heeft de aanslag opgeëist. In het verleden zijn er al dergelijke aanslagen gepleegd door de Taliban. Bomaanslagen komen wel vaker voor in Pakistan, vooral in het grensgebied met Afghanistan.

Eerder vandaag vielen er zeker 35 doden in Kaboel, de hoofdstad van Afghanistan. Hier maakte de Taliban gebruik van een bomauto.