Chiro relativeert kampellende: "Wij zien geen stijgende tendens"

De voorbije weken zijn al verschillende jeugdkampen afgelast nadat veel leden ziek geworden waren. Een opvallende stijging in vergelijking met vorige jaren, zo lijkt het. Maar dat is niet het geval, benadrukt Chirojeugd Vlaanderen.

Volgens Merijn Van de Geuchte, pedagogisch secretaris bij Chirojeugd Vlaanderen, worden er dit jaar niet meer of minder kampen opgebroken door ziekte van de kinderen. De voorbije jaren werd er telkens een drietal chirokampen stopgezet nadat leden ziek waren geworden. Dit jaar zijn dat er voorlopig twee, geen opvallende stijging dus.

Toch ziet Van de Geuchte een verhoogde alertheid bij de leiding en hulpdiensten. "We merken dat onze leiding kordater optreedt wanneer er kinderen ziek worden. Dat lijkt ons zeer positief." Daarnaast beslissen hulpdiensten en lokale overheden veel sneller om kampen op te breken, omdat ze geen risico’s willen nemen, aldus Van de Geuchte.

Bij Chirojeugd Vlaanderen liggen ze kennelijk niet wakker van mogelijke nieuwe meldingen van zieke kinderen. “We hopen vooral dat de kampen normaal kunnen doorgaan en dat er niet te snel overgereageerd wordt”, besluit Van de Geuchte.