Dodentol tragedie geparkeerde vrachtwagen in Texas loopt op tot 10

In Texas is het dodental na de tragedie met een vrachtwagen opgelopen tot 10. Gisteren werden er op de parking van een supermarkt tientallen mensen aangetroffen in een vrachtwagen. De politie gaat uit van een geval van mensensmokkel.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

In de oplegger van een vrachtwagen in de Amerikaanse staat Texas werden gisteren tientallen mensen aangetroffen. Acht onder hen waren al gestorven. 31 anderen moesten verzorgd worden, maar twee van hen overleden later in het ziekenhuis. De slachtoffers waren uitgedroogd of hadden een hitteberoerte. 

John Kelly, de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, heeft de "brutaliteit van mensensmokkelaars" intussen veroordeeld. De 60-jarige chauffeur van de vrachtwagen is aangeklaagd voor het illegale transport van immigranten. Tijdens een ondervraging door de politie heeft hij verklaard met zijn vrachtwagen van Laredo aan de Mexicaanse grens naar San Antonio te zijn gereden. Hij zegt dat hij niet wist dat er mensen in de laadruimte zaten.