Geen probleem met drinkwater in Tenneville

Een analyse van het drinkwater in Tenneville heeft niets alarmerend aan het licht gebracht. Eerder deze week werden in de Luxemburgse gemeente een aantal waterstalen afgenomen, nadat zes leden van de KSA van Westmalle er tijdens hun kamp in het ziekenhuis waren beland met misselijkheidsverschijnselen. Over de toestand van het water in de Ourthe is nog niets bekend.
Nicolas Lambert

Ook de Chirojongens van Steenhuffel moesten hun kamp in Tenneville vorige week vroegtijdig stopzetten, omdat 15 kinderen van verschillende leeftijden ziek waren geworden.

Het kabinet van de gouverneur verduidelijkt dat er twee analyses uitgevoerd zijn: een van het drinkwater - door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) - en een van het water in de Ourthe - door het Waalse Gewest. De resultaten van die laatste analyse zijn nog niet bekend.

Dat de analyse van het drinkwater geen problemen aan het licht bracht, zegt dus nog niets over de toestand van het water in de Ourthe en haar zijrivieren. Er blijven voorzorgsmaatregelen gelden, verduidelijkt de woordvoerder van KSA Nationaal, Brecht Goerlandt. "Het is verboden om in de Ourthe te spelen of te baden, groepen moeten drinkwater in flessen kopen en worden aangeraden om voor het eten steeds de handen te wassen met alcogel."