Het Centraal Wapenregister telt 10.775 geregistreerde wapens meer dan vorig jaar

Het Centraal Wapenregister telt 10.775 geregistreerde wapens meer dan vorig jaar. Dit komt voornamelijk door de toenemende populariteit van recreatief schieten. Ons land telt nu in totaal 781.419 geregistreerde wapens.

Bijna 700.000 van de 781.419 geregistreerde wapens in ons land zijn in handen van particulieren. Sinds vorig jaar telt het Centraal Wapenregister 10.775 wapens extra. Die toename is vooral te wijten aan de populariteit van recreatief schieten. Dat schrijven de kranten van Sudpresse en is bevestigd aan onze redactie door de federale politie.

Bijna de helft van alle geregistreerde wapens wordt gebruikt voor recreatief schieten. Jagers en beoefenaars van de schietsport hebben iets meer dan 234.000 wapens in handen. Wapenverzamelaars zijn goed voor een kleine 40.000 geregistreerde wapens.