Jawel, een "perfect normale Belgische zomer": het blijft alvast regenen tot vrijdag

Wie naar buiten kijkt of gewoon zijn voet buitenzet, weet genoeg: het is opmerkelijk koel en erg wisselvallig met soms felle buien. VRT-weerman Frank Deboosere spreekt in zijn weerbericht van een "perfect normale Belgische zomer": het weer gaat dus op en af. De regen blijft aanhouden tot en met vrijdag. Pas vanaf dit weekend stijgen de temperaturen.

Wie warmere oorden wil opzoeken, moet dezer dagen richting Adriatische Zee - regio oostkust Italië, Slovenië en Kroatië - met temperaturen van 35 tot 40 graden.

In eigen land beleven we een zogenoemde koele periode onder invloed van de lagedrukgebieden. Met andere woorden: vandaag stellen we het met temperaturen rond 19 graden en neerslag. Die regen blijft volgens de jongste weerkaarten aanhouden tot en met vrijdag. De temperatuur stijgt wel lichtjes met maxima tot 22 graden.

Voor echt droog en vooral lekker warm weer moeten we wachten tot het weekend. Zaterdag stijgt het kwik in het centrum van het land tot 25 graden, zondag zelfs tot 30 graden. Daarna is een lokaal onweer niet uitgesloten.