Kushner na eerste hoorzitting: "Nooit samengewerkt met Rusland"

Jared Kushner, schoonzoon en adviseur van president Trump, is vandaag zo’n twee uur lang verhoord door een Senaatscommissie, over zijn contact met de Russen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen en de inauguratie van zijn schoonvader. Na afloop herhaalde Kushner wat hij eerder al had benadrukt in een geschreven verklaring: "Ik heb geen ongepaste contacten gehad".
AFP or licensors

“Laat mij heel duidelijk zijn, ik heb niet samengespannen met Rusland, noch ken ik iemand uit de campagne die dat gedaan heeft”, stelde Kushner voor een leger journalisten in de tuin van het Witte Huis. “Ik heb geen ongepaste contacten gehad. Ik heb niet vertrouwd op Russische fondsen voor mijn bedrijven."

Verder benadrukt Kushner dat hij volledig transparant is geweest bij het verstrekken van alle gevraagde informatie voor het onderzoek. “Sinds de eerste vragen in maart werden gesteld, heb ik steeds gezegd dat ik bereid was om alle informatie die ik heb te delen met de onderzoeksinstanties, en dat heb ik vandaag gedaan”, zei hij. “Al mijn daden waren correct.”

Slimmere campagne

Dat Rusland verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de verkiezingsoverwinning van zijn schoonvader verwerpt hij ronduit. “Donald Trump had een betere boodschap en voerde een slimmere campagne”, aldus Kushner. “Wie iets anders suggereert maakt degenen die voor hem stemden belachelijk.”

“Het is een eer om samen te werken met president Trump en zijn administratie, terwijl we de uitdagingen aanpakken waarvoor hij verkozen is: jobs creëren voor het Amerikaanse volk, Amerika veilig houden en de barrières om de Amerikaanse droom te bereiken wegwerken”, besloot hij.

Morgen wordt Kushner opnieuw verhoord achter gesloten deuren. Deze keer door een commissie van het Huis van Afgevaardigden.