Linkin Park gaat overleden zanger niet vervangen

Met een emotionele brief reageren de overgebleven leden van Linkin Park voor het eerst op de dood van Chester Bennington, de zanger van de groep die vorige week uit het leven stapte. "Onze harten zijn gebroken." De Californische groep kondigde vandaag nog aan dat ze hun overleden zanger niet zullen vervangen.
AFP or licensors

Als een uiting van verdriet, liefde en dankbaarheid: zo leest de brief die de overgebleven leden van Linkin Park vanavond via sociale media hebben verspreid en waarin ze hulde brengen aan Bennington. "Onze harten zijn gebroken", schrijven Mike Shinoda en co. "De schokgolven van verdriet en ontkenning rollen nog door onze familie terwijl we proberen te vatten wat is gebeurd."

"Je afwezigheid laat een leegte die we nooit kunnen vullen. Een onstuimige, grappige, ambitieuze, creatieve, lieve en genereuze stem in de kamer is niet meer. We proberen onszelf eraan te herinneren dat de demonen die jou van ons hebben weggerukt altijd al deel van jou uitmaakten."

"De manier waarop je over die demonen zong, was de reden waarom iedereen op je verliefd was. Zonder angst plaatste je ze op de voorgrond waardoor je ons samenbracht en ons leerde meer mens te zijn. Je had het grootste hart en slaagde erin het te tonen."

"We weten niet welk pad we in de toekomst zullen nemen, maar we weten dat jij het leven van elk van ons beter hebt gemaakt. Dankjewel voor dat geschenk. We houden van je en missen je ontzettend."

Bennington stapte op 20 juli uit het leven in Los Angeles. Lange tijd worstelde hij met drank- en drugsproblemen. Hij was getrouwd met Talinda Ann Bentley en was vader van 6 kinderen. Hij was 41.

Chris Stessens

Heb je vragen over zelfdoding of nood aan een gesprek na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met de zelfmoordlijn. Dat kan dag en nacht gratis via het nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.