Opnieuw scoutskamp stopgezet na ziekte

Opnieuw is een jeugdkamp stopgezet. Een 25-tal Antwerpse meisjes is ziek geworden nadat ze hadden gezwommen in een zijrivier van de Ourthe. Koepelorganisatie Scouts en Gidsen Vlaanderen raadt kamperende groepen af nog in contact te komen met Ourthewater.

De Jonggidsen van Sint-Lievens Sint-Andries in het centrum van Antwerpen waren sinds een week op kamp in Ottré, in de buurt van Vielsalm. Afgelopen weekend werden veel leden plots ziek, ze kampten met diarree en braken. Het kamp is opgebroken. Allicht heeft een en ander te maken met een zwempartij in de Ourthe.

Het is niet het eerste kamp dat vroegtijdig moet worden stopgezet door ziekte, ze vonden allemaal plaats in de omgeving van de Ourthe. De lage waterstand na de droogte zou een hoger gevaar op infecties inhouden, zeggen plaatselijke burgemeesters en de provinciegouverneur.

"Het is frappant dat de groepen die nu ziek worden, allemaal in de buurt van de Ourthe verbleven", zegt Simon Verreet van de koepelorganisatie Scouts en Gidsen Vlaanderen. "Er zijn stalen genomen, die worden nu onderzocht. Wij wachten op de resultaten daarvan."

Scouts en Gidsen Vlaanderen raadt intussen wel algemeen af om nog in contact te komen met Ourthewater, om in de rivier te zwemmen of om er zich te wassen. Kampen kunnen wel nog gewoon doorgaan.