Verzekeraar Ethias halveert portefeuille First-rekeningen na laatste uitkoopactie

Verzekeraar Ethias heeft haar portefeuille met First-rekeningen fors verkleind. Na de zevende en laatste uitkoopactie blijven er nu een kleine 5.000 van de 12.000 rekeningen over.
BELGA/VAN ACCOM

De First-rekening is een spaarverzekering die de klanten levenslang een hoog rendement biedt, gemiddeld zo'n 3,4 procent. Maar in tijden van heel lage rentevoeten is het moeilijk voor Ethias om die hoge interesten te blijven uitbetalen. Daarom wil de verzekeraar er al een tijd van af.

De voorbije jaren heeft Ethias met verschillende uitkoopacties en uitstappremies al heel wat klanten kunnen overtuigen om de First-rekening stop te zetten. De klanten kregen een uitstappremie van 25 procent als ze hun contract beëindigen. 7.400 klanten zijn op het aanbod ingegaan. Er blijven nu nog 4.803 First-rekeningen over. 

Voor deze uitkoopactie was First-portefeuille nog goed voor 607 miljoen euro. Na deze operatie blijft daar nog een kleine 200 miljoen euro van over. Ter herinnering: toen Ethias in 2012 begon met de uitkoopacties, was de portefeuille nog goed voor meer dan 3 miljard euro. Wat overblijft van de portefeuille wil Ethias graag verkopen aan een buitenlandse partij.