Felle bosbranden op Sumatra moeilijk te blussen

Op het Indonesische eiland Sumatra zijn vandaag zware bosbranden uitgebroken, die ook de naburige landen bedreigen. Volgens de eerste vaststellingen van de rampenbestrijdingsdienst zijn drie mensen met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis.

Gevreesd wordt dat de branden ook zware gevolgen zullen hebben voor de luchtkwaliteit in de buurlanden Singapore, Maleisië en Thailand.

Omdat verschillende branden slecht toegankelijk zijn en in afgelegen gebieden zijn uitgebroken, zijn ze volgens de overheid ook moeilijk te blussen.

In een onlangs gepubliceerde studie kwamen wetenschappers van de Amerikaanse universiteiten Harvard en Columbia tot de vaststelling dat in 2015 door de gevolgen van bosbranden in Zuidoost-Azië meer dan 100.000 mensen vroegtijdig zijn gestorven.