IKEA reageert op hoed prinses Claire: "Iedereen kan prinses zijn"

Via Facebook heeft IKEA België gereageerd op de veelbesproken hoed die prinses Claire op de nationale feestdag droeg. "Iedereen kan prinses zijn", schrijft de meubelgigant bij een afbeelding van een bamboeschaal.

Was het een hoed of een fruitschaal van IKEA die prinses Claire tijdens het militaire defilé op 21 juli op het hoofd droeg? Vier dagen na datum lijkt het pleit nog steeds niet beslecht. Ontwerper Brigitte Ganne uit Brugge houdt vol dat het wel degelijk een hoofddeksel gemaakt van bananenvezel en zijde betreft, maar vandaag haalt de meubelgigant die stelling op ludieke wijze onderuit.

"Iedereen kan prinses zijn", schrijft IKEA op Facebook bij een afbeelding van Hultet, een bamboeschaal uit het assortiment die gelijkenissen met de hoed van de prinses vertoont. In het Frans slaat de boodschap de nagel nog meer op de kop. "C'est clair(e), tout le monde peut être une princesse", luidt die.