Michael Kors haalt de stiletto's binnen van Jimmy Choo voor 1 miljard euro

Amerikaanse ontwerper Michael Kors koopt het Britse luxe-schoenenmerk Jimmy Choo over voor een bedrag van 1 miljard euro. Kors gelooft in "groei" en looft het "sterke, stijlvolle merk" dat Choo al twintig jaar is. Jimmy Choo stond sinds april te koop.

Jimmy Choo is een klinkende naam bij fashionista's wereldwijd. Het luxe-merk staat garant voor duizelingwekkende stiletto's en designer mode-accessoires en raakte pas echt goed bekend dankzij de tv-serie "Sex and the city" en de film "The devil wears Prada" waarin het merk gedragen werd.

Kors zelf is een branchegenoot en staat vooral bekend om zijn handtassen. Amerikaans first lady Melania Trump behoort tot zijn klanten in New York. Kors telde een miljard euro neer voor Jimmy Choo. Het merk werd in 1996 opgericht door ontwerper Jimmy Choo zelf en Vogue-moderedacteur Tamara Mellon.