Na álle geruchten lossen makers toch releasedatum nieuwe Bondfilm: 8 november 2019

De geruchten over de nieuwste en 25e James Bondfilm zijn niet te stoppen. De afgelopen weken was het weer zover, maar de makers van de uitermate succesvolle franchise hebben nu toch de releasedatum bevestigd. Vanaf 8 november 2019 zal de actieprent in de zalen lopen.

Eind 2019, dat is nog ruim twee jaar en geeft de makers de nodige ademruimte. Met "Spectre" uit 2015 als laatste productie konden ze nog gerust teren op een kaskraker. Maar de fans staan te popelen. Dus trok de afgelopen weken de geruchtenmolen zich (weer) op gang.

1.) Zo zou Daniel Craig dan toch een vijfde keer de rol van begeerlijke 007 op zich nemen, na "Casino royale" (2006), "Quantum of solace" (2008), "Skyfall" (2012) en "Spectre" (2015). Craig liet eerder weten niet meer geïnteresseerd te zijn. Hij is 49 jaar en vindt het met de stunts welletjes geweest. Maar... een bedrag van 150 miljoen pond circuleert voor de rol, en voor een van de producers - Callum McDougall - blijft de blonde Craig zijn eerste keus.

Wie is er nog in de running? Acteurs Idris Elba, Michael Fassbender, Luke Evans, Charlie Hunnam, Tom Hiddleston, Aiden Turner, James Norton en Jamie Bell.

2.) Een andere producer -Barbara Broccoli- zou haar zinnen gezet hebben op een nieuwe samenwerking met de immens aanbeden Adele. De Britse zangeres zong al eens "Skyfall", goed voor een Grammy en Golden Globe.

2017 Invision

3.) Over de regisseur is best ook al inkt gevloeid. Christopher Nolan bevestigt dat er de voorbije jaren al gesprekken zijn geweest. Nolan maakte indruk met "Dunkerk", "Inception" en de "Dark knight"-trilogie. Hij zou dan Sam Mendes opvolgen.

Enige zekerheid is dus voorlopig de releasedatum én de scenaristen: het duo Neal Purvis en Robert Wade. Zij werkten samen voor de vorige Bondfilms met Craig. Filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer en Eon Productions beloven meer "details", zijnde de cast (inclusief Bondmeisje) en titel, op een later tijdstip bekend te maken.