Sea Life vangt eerste zeehondenpup van zomerseizoen op

Het reddingsteam van Sea Life Blankenberge heeft vorige week een zeehondenpup van slechts enkele dagen oud opgevangen. Het is het eerste zeehondenjong van het zomerseizoen dat Sea Life binnen kreeg. "Ze is een gewone zeehond, die haar moeder veel te snel kwijtraakte. Alleen heeft ze geen kans op overleven."

Het reddingscentrum ging het zeehondje vrijdag oppikken in Middelkerke, waar het aanspoelde. Sea Life Blankenberge doopte de zeehondenpup Lousi. "Ze is een gewone zeehond, die haar moeder veel te snel kwijtraakte. Alleen heeft ze geen kans op overleven", staat te lezen op de facebookpagin van Sea Life. 

"De navelstreng was nog niet opgedroogd. Dit wijst er op dat de pup slechts twee tot vier dagen oud was bij aankomst in Sea Life. De pup is zijn moeder kwijtgeraakt en heeft alleen geen kans op overleven. Doorgaans is een pup rond de vijftien kilo en vier tot acht weken oud voordat het dier zonder moeder kan leven", licht Manu Potin, hoofd dierenverzorging, toe.

Jaarlijks vinden tientallen pups opvang in Sea Life

Het is niet uitzonderlijk dat de eerste pups eind juli aanspoelen. Vorig jaar spoelde het eerste jong aan op 25 juli. Jaarlijks vangt Sea Life tientallen pups op.

Het jong zal de komend maanden verder aansterken tot het genoeg kracht heeft om zelf te overleven in de natuur. Wanneer het jong op gewicht komt zal het terug vrijgelaten worden. De laatste zeehondenpup van het winterseizoen sterkt momenteel nog aan in Sea Life.

Wat als u zelf een zeehond ziet?

Sea Life benadrukt om afstand te houden als u een jonge zeehond aantreft en het dier zeker niet aan te raken. De kans is immers reëel dat zeehonden gewoon aan het uitrusten zijn. Als er wondjes te zien zijn of als het dier helemaal plat ligt belt u best de politie of het opvangcentrum. 

Meest gelezen