Zware brand in appartementsgebouw in Ieper onder controle

De brand in een appartementsgebouw de Narcissenlaan in Ieper, in de buurt achter het station, is onder controle. Dat heeft waarnemend burgemeester Jef Verschoore (CD&V) bevestigd. Alle bewoners van het gebouw konden worden geëvacueerd. Het parket zal nu onderzoeken hoe de brand is kunnen ontstaan.

De brand brak uit in de late namiddag en ging meteen gepaard met grote rookontwikkeling. Brandweermannen van de posten Ieper, Kemmel en Poperinge moesten ter plaatse komen om het vuur te bestrijden. In het gebouw woonden voornamelijk oudere mensen. 

Zestien mensen werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Twintig anderen werden naar een opvangcentrum gebracht. Dat zegt eerste schepen en waarnemend burgemeester Jef Verschoore (CD&V) aan VRT Nieuws. Het is nu ook met zekerheid bevestigd dat er geen personen meer aanwezig zijn in het gebouw. 

Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet geweten. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Iepers zal nu onderzoeken hoe de brand is kunnen ontstaan. Het gebouw is zeven jaar geleden gerenoveerd. Tijdens die werkzaamheden werd het gebouw voorzien van een dubbele evacuatieroute. Die heeft nu kennelijk haar nut bewezen.