Duitsland geteisterd door hevige regenval

Duitsland heeft te kampen met overvloedige wateroverlast door aanhoudende regen. In Berlijn en in de deelstaten Nedersaksen, Saksen-Anhalt en Thüringen is er op verschillende plaatsen in 24 uur twee keer zo veel regen gevallen als normaal gezien in heel juli.

De hulpdiensten zijn volop bezig met zandzakken leggen, gebouwen leegpompen en materiële schade opruimen. De aanhoudende regen zou pas tegen het weekend moeten ophouden. Op verschillende plaatsen is er in 24 uur dubbel zo veel regen gevallen als er normaal gezien in heel juli valt. 

In Berlijn moesten er twee metrolijnen gesloten worden en op een aantal trajecten moest het treinverkeer stilgelegd worden. Door de hevige regen staat het waterpeil van verschillende rivieren te hoog. Enkele rivieren zijn al overstroomd. In Nedersaksen werd zelfs het rampenplan afgekondigd.

lees ook