Laatste orkakalf bij SeaWorld sterft aan longontsteking

In het SeaWorld-attractiepark in San Antonio, in de VS, is de jonge orka Kyara gestorven. Het kalf was drie maanden geleden geboren als allerlaatste orka die SeaWorld in gevangenschap geboren liet worden.
SeaWorld Parks & Entertainment

SeaWorld kondigde een tijdje geleden aan dat het stopt met orka's kweken. Die beslissing kwam er na jarenlang protest van dierenrechtenorganisaties, die vinden dat orka's niet in gevangenschap gehouden kunnen worden. Vooral na de documentaire Blackfish, over een SeaWorldtrainer die door een orka werd gedood tijdens haar werk, zwol de kritiek erg aan.

Het laatste orkakalf Kyara is gestorven aan een longontsteking. Dat meldt SeaWorld zelf op zijn website. Volgens SeaWorld komen longontstekingen vaak voor bij walvissen, in gevangenschap én in het wild.