Tientallen nieuwe arbeidsplaatsen bij Atlas Copco België

Compressorenfabrikant Atlas Copco gaat in België op zoek naar meer dan 150 nieuwe medewerkers. Voor meer dan de helft van de vacatures gaat het om bijkomende arbeidsplaatsen. Zo maakt het bedrijf woensdag bekend. De nieuwe medewerkers moeten zowel een groeiende vraag opvangen als de compressoren meer op 'slimme netwerken' aansluiten.
2013 Bloomberg

De Zweedse multinational Atlas Copco heeft in Wilrijk haar wereldwijde hoofdzetel voor compressoren. De Belgische tak heeft meer dan 150 vacatures open verklaard. Het bedrijf is onder meer op zoek naar elektromechanische ingenieurs, CNC-operatoren, servicetechniekers, handelsingenieurs, aankopers en logistieke profielen.

"Voor meer dan de helft gaat het om extra personen. Er is een verhoogde vraag bovenop de normale turnover. Het economisch vertrouwen neemt toe en daar willen we op inspelen", zegt Wouter Ceulemans, voorzitter van de Airtecdivisie.

Het bedrijf is meer specifiek ook sterk op zoek naar ICT-vaardige medewerkers door een groei van het zogeheten 'internet of things': "Ook onze compressoren zijn steeds vaker in de cloud verbonden en vormen zo slimme netwerken. We zijn dus op zoek naar softwareontwikkelaars die operatingsystemen kunnen ontwikkelen, data-scientists, maar ook hardwarespecialisten die aan de systemen kunnen meewerken die Atlas Copco momenteel ontwikkelt."

Er wordt vooral gemikt op schoolverlaters en mensen die tot vijf jaar ervaring hebben. Het merendeel wordt tewerkgesteld in Wilrijk, waar momenteel 2.700 mensen worden tewerkgesteld. Al zijn er ook plaatsen voor andere vestigingen, zoals Hoeselt, Overijse of Deinze.