"Le fidèle" van Michaël R. Roskam in wereldpremière op filmfestival van Venetië

"Le fidèle", de nieuwe film van Michaël R. Roskam, gaat in wereldpremière op het filmfestival van Venetië, de Mostra. De film met Matthias Schoenaerts maakt ook deel uit van de officiële selectie van het festival, dat plaatsvindt van 30 augustus tot 9 september.
Een beeld uit "Le fidèle".

"Aangezien "Le fidèle" een liefdesverhaal is, heb ik altijd stiekem gehoopt op een selectie in Venetië, meer dan waar ook", reageert Roskam. "De stad van de liefde en van een van de belangrijkste festivals ter wereld. Daar de wereldpremière mogen vieren, is gewoonweg fantastisch."

"Le fidèle" is Roskams derde film, na het Oscar-genomineerde "Rundskop" en zijn Amerikaanse filmdebuut "The drop". In deze romantische neo-noir brengt hij Matthias Schoenaerts en de Franse actrice Adèle Exarchopoulos ("La vie d'Adèle") samen in een donkere liefdestragedie tegen de achtergrond van het beruchte Belgische gangstermilieu.

Naast Schoenaerts en Exarchopoulos zijn er bijrollen voor onder meer Sam Louwyck en Stefaan Degand. Roskam schreef het scenario samen met Thomas Bidegain en Noé Debré. Nicolas Karakatsanis stond opnieuw achter de camera, nadat hij eerder ook al meewerkte aan "Rundskop" en "The drop". Alain Dessauvage stond in voor de montage, Raf Keunen voor de originele muziekscore.

Na de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Venetië, in de officiële selectie buiten competitie, brengt Kinepolis Film Distribution de film bij ons uit op 4 oktober.

Ook Kevin Janssens, Tibo Vandenborre, Johan Leysen, Natacha Régnier en Anne Coesens zullen in Venetië te zien zijn. Ze spelen mee in de Belgische productie "Tueurs" ("Above the law") van François Troukens en Jean-François Hensgens. De film werd uitgenodigd voor het "Cinema nel Giardino"-nevenprogramma.