Extra rijstrook voor spits Leuven-Brussel op E40 vanaf 1 augustus

Het verkeer van Leuven naar Brussel krijgt vanaf 1 augustus een extra rijstrook op de E40 tussen 5 uur 's ochtends en 12 uur 's middags op weekdagen. De signalisatie wordt vandaag aangebracht tussen 21 uur en 5 uur morgenochtend. Er zal dus even maar één rijstrook beschikbaar zijn.
BELGA/VAN ACCOM

Vanaf 1 augustus beschikt het verkeer van Leuven naar Brussel op de E40 over een extra rijstrook tussen 5 uur 's ochtends en 12 uur 's middags op weekdagen. Er zullen dus twee vernieuwde en twee versmalde rijstroken beschikbaar zijn. In het weekend en op weekdagen tussen 12 uur 's middags en 5 uur 's ochtends zal het verkeer naar Brussel drie rijstroken kunnen gebruiken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de signalisatie aanbrengen tussen 21 uur vandaag en 5 uur morgenochtend. Omdat het verkeer dan over één rijstrook zal moeten, wordt er vertraagd verkeer verwacht. 

De eerste fase van de onderhoudswerken is intussen afgerond. De werken verlopen vlot en zullen half augustus voltooid zijn.