Geen nieuwe Twitteraars in tweede kwartaal 2017

Het aantal gebruikers van Twitter is gelijkgebleven in het tweede kwartaal van 2017. Het aantal Amerikaanse gebruikers daalde lichtjes, maar er kwamen genoeg gebruikers in andere landen bij om het totaal op 328 miljoen gebruikers te houden.

De stijging in aantal gebruikers van het sociale netwerk sinds eind 2015 is in het tweede kwartaal van dit jaar een halt toegeroepen. Sinds het vorige kwartaal zijn er in totaal geen gebruikers bijgekomen. Er werd verwacht dat het aantal gebruikers zou stijgen van 328 miljoen naar 332,5 miljoen gebruikers. In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar is er wel 5 procent aan gebruikers bijgekomen. Twitter is tussen april en juli Amerikaanse gebruikers verloren, maar dankzij een stijging in gebruikers in andere landen is het totaal aantal gebruikers op 328 miljoen gebleven.

Nadat het bedrijf de cijfers bekendmaakte, zakte het aandeel met 13 procent op de beurs. Investeerders zien de achterstand op Facebook met lede ogen aan. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg heeft meer dan 2 miljard gebruikers. Twitter heeft in het tweede kwartaal 5 procent minder omzet kunnen binnenhalen dan hetzelfde kwartaal vorig jaar, namelijk 574 miljoen dollar in vergelijking met 602 miljoen dollar in 2016. De omzet van advertenties vermindert al sinds het tweede kwartaal van 2014.