Hillary Clinton schrijft een boek: "Nu ga ik alles vertellen"

In september komt een boek uit van de hand van Hillary Clinton, de Democratische presidentskandidate die vorig jaar heeft verloren van Donald Trump. Daarin zal Clinton het hebben over de campagne voor de presidentsverkiezingen die dus voor haar slecht is geëindigd.
AFP or licensors

"What happened" (Wat er is gebeurd, nvdr.) heeft het boek dat in september verschijnt. ""What happened" schrijven was moeilijk, maar dat geldt ook voor wat we elke dag meemaken", twittert Hillary Clinton. "Het leven gaat voort, zo ook de strijd. Ik hoop dat het iets uithaalt. 

Lees verder onder de tweet

Sinds de voor haar desastreuze presidentsverkiezingen heeft Hillary Clinton zich wat op de vlakte gehouden. In de inleiding van haar boek kondigt ze nu aan geen blad meer voor de mond te houden. "Nu ga ik alles vertellen", schrijft ze.

Nu ze niet meer gehinderd wordt door de campagne kan ze voluit spreken over wat ze dacht tijdens wat een van de meest controversiële en onvoorspelbare kiescampagnes uit de Amerikaanse geschiedenis is gebleken. Er was niet alleen de opgekropte woede bij een belangrijk deel van de bevolking. Er was ook het onderzoek van de FBI naar hoe Clinton zelf haar e-mails als minister van buitenlandse zaken onvoldoende beveiligd zou hebben. Er werd niets hardgemaakt, maar het onderzoek kwam op een bijzonder slecht moment in de campagne. Haar tegenstander Donald Trump aarzelde niet om zijn aanhangers over Clinton te laten scanderen "lock her up", "sluit haar op".

Donald Trump was alleen daarom een hoogst onconventionele kandidaat die zelf immuun bleek voor onder meer de getuigenissen over ongewenste intimiteiten,  voor de kritiek op oude, laatdunkende uitspraken over vrouwen en voor de verhalen over mogelijke Russische inmenging.

"What happened" wordt aangekondigd als een persoonlijk verhaal dat als waarschuwing voor het land zou moeten gelden.